Aardappel - Strüdel

Ingrediënten:

Aardappelen
Uien
Knoflook
Tijm

Ei voor puree
Eigeel voor insmeren bladerdeeg
Boter voor puree
Room of melk voor puree
Zout en peper voor puree

bladerdeeg
zeezout

Bereiding:

Aardappels schillen en in blokjes snijden.
Ui snijden en fruiten, blokjes aardappel toevoegen en even meefruiten.
Gepelde teentjes knoflook en takjes tijm toevoegen.
Blussen met water (niet teveel, zodat het niet hoeft te worden afgegoten) en zacht gaar koken.
Takjes van de tijm verwijderen.
Tot mooie puree stampen met een eitje, wat boter en room.

Bladerdeeg laten ontdooien en uitrollen tot grote lap.
Lap op bakpapier leggen en bestrijken met aardappelpuree.
Bladerdeeg met puree voorzichtig oprollen, laatste stukje dichtplakken met een beetje water.
Bestrijken met losgeklopt eigeel en bestrooien met een beetje grof zeezout.