Banket – Biscuit bodem

Voor 1 springvorm van 24 cm.

Ingredienten:

5 eieren
150 gram suiker
125 gram boem
25 gram maizena
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout

Bereiding:

Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en beboter vervolgens de hele binnenkant en bestuif deze met bloem.

Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom en zet deze in een bak met warm water. Klop nu tot de suiker geheel is opgelost en er een dikke schuimige massa is verkregen (hoe langer je klopt hoe luchtiger de cake).

Meteen daarna de gezeefde bloem, maizena en zout in gedeelten luchtig door de geklopte eieren scheppen tot er geen bloem meer te zien is. (niet te veel scheppen)

Het deeg meteen overdoen in de springvorm en op een rooster in het midden van de 180 graden voorverwarmde oven plaatsen. De taart in ongeveer 40 minuten goud bruin bakken.

De eerste 20 minuten de oven niet openen. Controleer na 35 minuten of de cake gaar is door een saté prikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Als er aan de prikker nog beslag kleeft kan hij nog 5 minuten langer.

Na tien minuten afkoelen in de vorm, de cake storten op een rooster en helemaal laten afkoelen. Vervolgens kun je de cake invriezen voor later gebruik